Muistoissa 04.03.2020

Perustiedot Koulutustaso
budjonnyinhevonen, oriyleispainoitus
167cm, mustako. va A, re. 120cm, me. 115cm / CIC2
s. 04.10.2011 RUS, 24-vuotias [8v 18.01.2018]jalostuskäytössä
VH17-039-0007
Omistajatiedot Saavutukset
om. VRL-04374, Priton Budyonnys44 ERJ, 40 KRJ- ja 42 KERJ- sijoitusta
kasv. Vandwil Farm, RUSKTK-III - ERJ-I - KRJ-I, KERJ-I - Superior Grade

© konidona.ru

Luonnekuvaus

Spiridon on energinen ja ystävällinen hevonen, josta löytyy ripaus machoilumieltä aina silloin tällöin. Kotoisammin vain Spirit pitää huomiosta, eikä se pistä lainkaan pahakseen pidempiäkään harjaus- ja puunaustuokioita. Hoitaessa Spirit kannattaa kuitenkin laittaa kiinni, vaikka sen hoitaisi karsinassa, sillä vapaana ollessaan se pyörii ja hyörii ympäriinsä. Muutoin ori on mukava hoitaa, se seuraa hoitajan toimia uteliaana ja nautiskelee täysin siemauksin kumisukahieronnoista ja huomiosta ylipäänsä. Varustaessa Spiritin ilme kirkastuu, kun se tajuaa pääsevänsä hommiin - tämä musta on nimittäin melkoinen työmyyrä. Taluttaessa Spirit on reipas, ja sitä saa aina välillä jarrutella ja palautella maanpinnalle. Pääasiassa ori kuitenkin kuuntelee ihmistä, eikä harrasta mitään omin päin rynnimisiä, kunhan sen muistaa pitää pienessä kurissa. Muita hevosia ollessa näköpiirissä orin askel nousee ja koko hevonen tuntuu ryhdistyvän ja kasvavan - täytyyhän sitä kavereille näyttää, miten suuri ja mahtava ori tässä kulkeekaan!

Spirit on hyvin meneväinen ja innokas ratsu. Sillä on isot ja lennokkaat liikkeet, joista löytyy hyvin säätelyvaraa, jos ratsastaja on yhtään kärryillä siitä, mitä tehdään. Spirit taitaakin sujuvasti vaativan A:n asiat, vaikkei se helpoimmasta päästä ratsastettava olekaan. Musta ori täytyy saada heti aluksi hyvin kuulolle ja rauhoittumaan alkutohinoistaan, jotta sen saa liikkumaan oikein ja kuuntelemaan rauhassa ratsastajan apuja. Parhaimmillaan Spirit toimiikin hyvin pienillä ja kevyillä avuilla, eikä sen kanssa tarvitse yleensä vääntää asioita rautalangasta. Raipan kanssa musta kuitenkin on tarkka - se on kepille hyvin herkkä, ja kevyetkin näpäytykset aiheuttavat valtavan loikan ja spurtin eteenpäin. Niinä harvoina kertoina, kuin raipan käytölle on tarvetta, kannattaa sillä vain koskettaa tai painaa pohkeen taakse näpäytyksen sijaan. Tällöin vältytään teatraalisilta vauhdin lisäyksiltä ja suurilta loikkapompuilta. Kun Spirit näkökenttään tulee esteitä, olivat ne sitten puomien tai maastoesteiden muodossa, syttyy orin silmiin aivan uusi tuli. Tämä musta nimittäin rakastaa hyppäämistä, ja se osaakin homman mainiosti. Se vaatii ratsastajaltaan lähinnä ohjausta ja vauhdin säätelyä, ponnistuspaikat ja askeleet Spirit osaa sovittaa varsin mallikkaasti itse. Toki sekin tarvitsee välillä enemmänkin ratsastajan ohjausta, etenkin tiukoissa paikoissa. Pääosin ori kuitenkin hyppää lähes mistä vaan, ja pudottaa harvoin, jos ponnistuspaikka ja muut vain osuvat kohdilleen. Maastoesteillä Spirit on hieman tarkempi lähestymisten suhteen, joka ei toki ole lainkaan huono juttu.

Lastaus ja matkustus ovat Spiritille rutiinihommaa, ja se kävelee koppiin tai autoon rauhassa ja ongelmitta. Se on rauhallinen matkustaja, ja sille kelpaa matkaseuraksi niin heinäverkko kuin toinen hevonenkin. Kisapaikoilla Spirit on varsinkin alkuun melkoinen kiljukaula, sillä se pitää varmasti huolen, että jokainen korvat omaava otus kuulee sen vieraassa ympäristössä. Maasta kuljeteltaessa mustan machoilupuoli puskee vahvasti esiin, joka helpottaa oikeastaan vain, kun kyydissä on ratsastaja. Ihminen kyydissään Spirit keskittyy itse tekemiseen, eikä muille oreille pullisteluun. Verryttelyssä ori on melko samanlainen kuin kotonakin, ehkä aavistuksen herkempi vain jännittymään. Kisaradalla Spirit kuitenkin pistää itsensä peliin sataprosenttisesti, ja se tuo taatusti homman kotiin, jos ratsastaja on samalla mielellä mukana. © dookie

Sukutaulu

i. Spiritizm
ii. Samyi iii. Nezabyvajemyi Syn
iie. Akilina
ie. Rada iei. Vova
iee. Tainik Kira
e. Lyuba
ei. Rif Vadim eii. Rif Valerii
eie. Katerinka
ee. Katenka eei. Nezabyvajemyi
eee. Lu´nnyi Svet

i. Spiritizm oli 168cm korkea komea musta budjonnyinhevonen Venäjältä. Orin alkuperästä on harmillisen vähän tietoa, mutta noin 10-vuotiaasta eteenpäin se alkoi olla tunnettu muun muassa kenttäratsastuspiireissä. Spiritizm yllätti monet, sillä lähes tuntematon hevonen tuli ja voitti vaikka mitä kilpailuja ja oli jo lähellä huippua, kunnes tapahtui jotain odottamatonta. Kesken maastokokeen, ori tuli vesiesteelle jostain syystä mielettömän huonosti ja teki ratsastajansa kanssa voltin. Siihen loppui Spiritizmin komea ura omistajansa pelästyksen takia, mutta siitä alkoikin sitten valtavan hieno jalostusura. Hevonen jätti jälkeensä kymmenen hienoa varsaa, jotka kilpailevat monipuolisesti ympäri maailmaa. Oria kuvattiin reippaaksi, yhteistyönhaluiseksi ja miellyttäväksi ratsuksi, jonka kanssa teki mielellään töitä. Harmillisesti Spiritizmin matka tuli lopullisesti päätökseen joulukuisena, liukkaana aamuna matkalla astutettavan tamman luokse. Auto ja hevostenkuljetuskärry päätyivät ojan pohjalle liukkaan tien seurauksena ja hevonen lopetettiin siihen paikkaan vasta 16-vuotiaana.

ii. Samyi oli persoonallinen budjonnyinhevonen, jonka kanssa oli suoraan sanottuna ”mielenkiintoista” tehdä töitä. Tämä 167cm korkea ruunikko tiesi ja sai, mitä halusi. Orin kanssa sai tapella joka asiasta, joka ei ollut sen mieleen. Samyi oli kuitenkin erittäin palkitseva ratsastettaessa, kunhan sen kanssa jaksoi tehdä pitkäjänteisesti töitä ja näyttää kuka oikein on kuka. Samyi oli monipuolinen hevonen, mutta parhaimmillaan se oli kouluratsastuksen parissa. Orilla on kuitenkin kokeiltu myös este- ja kenttäratsastusta kilpailujenkin muodossa, eikä se huonosti suorittanut. Samyi oli tasaisen varma suorittaja, kunhan ratsastaja osasi käsitellä sitä ja pysyä tiukkana. Hevonen ei nimittäin antanut mitään ilmaiseksi, mutta heti kun sen kanssa teki vähänkin enemmän töitä, oli lopputulos valloittavaa. Hevosen kanssa päästiinkin huipulle, omistajan sanojen mukaan, ja se jätti 15 hienoa varsaa ennen kuin menehtyi ähkyyn kunnioitettavassa 26 vuoden iässä kotonaan Venäjällä.

ie. Rada oli kaunis musta budjonnyinhevonen. Hevonen oli 168cm korkea ja suuresta koostaan huolimatta, tamma oli todella kiltti ja sopi kaikentasoisille käsittelijöille. Rada toimikin lähinnä puskaratsuna venäläisellä naisella, jonka luona nuoremmat ratsastajanalut kävivät rapsuttelemassa ja ratsastamassa tammaa. Rada nautti tämän kaltaisesta huomiosta täysin rinnoin, eikä se olisikaan kaivannut kilpailujen stressiä ja hälinää. Tammalla oli kokeiltu muutamaa estekilpailua, mutta hevonen oli sen verran häkeltynyt tilanteesta, että omistaja päätti, että ei pakoteta hevosta mihinkään ja pidetään sitä sitten vain mukavana puskahevosena. Tamma olikin monen nuoren tärkeä opetushevonen sen 29 ikävuoden aikana ja se näki ja koki kaikenlaista. Tallipalosta se selvisi ehjin nahoin ja hevonen pääsi todistamaan myös monet hoitajan itkut ja ilot. Rada lopetettiin sen enää pääsemättä ylös karsinassaan ja hevonen sai lähteä rauhassa kotonaan. Jälkeläisiä hevonen jätti jälkeensä kaksi kappaletta.

e. Lyuba oli kuvankaunis, rautias, 167 korkea energinen budjonnyinhevostamma, joka varmasti muistetaan kauniista liikkeistään ja hyvästä hyppytyylistään, unohtamatta täydellistä hipovaa ulkonäköään. Tamma oli temperamenttinen ja erittäin tammamainen ja sen kanssa sai vääntää vaikka mistä asiasta. Milloin oli väärän värinen riimu ja milloin väärä naama hoitamassa. Vaikka tamma oli kaunis ja kiltin näköinen, sitä se ei todellakaan ollut. Lyuba ei missään tilanteessa antanut mitään ilmaiseksi, eikä sietänyt ratsastajan virheitä tai epäselviä ohjeita. Hevonen vaati osaavan käsittelijän, joka tunsi tamman ja sen oikut hyvit, sekä osasi käskeä tarvittaessa vähän kovemminkin. Tamma oli kuitenkin omalla tavallaan erittäin palkitseva, kun sen sai menemään halutulla tavalla. Lyuba menestyi hyvin kilpailuissa, lähinnä omistajansa kanssa ja sen kanssa kierrettiinkin ympäri maailmaa. Tamma jätti jälkeensä neljä hienoa varsaa ja kuoli tuntemattomasta syystä 22-vuotiaana.

ei. Rif Vadim oli 167cm korkea rautias budjonnyinhevosori Venäjältä. Ori oli ensimmäiset vuotensa huonossa kodissa, missä sitä ei osattu käsitellä oikein, orin vaatimalla tiukkuudella. Hevonen myytiinkin niin sanottuna ongelmahevosena eteenpäin, mutta tuleva ostaja ei kauhistunut vaan otti haasteen vastaan. Rif Vadim oli tässä vaiheessa kuriton pikkupoika, jolle tuli asettaa tiukat rajat ja ei aikaakaan, kun se oppi talon tavoille ja siitä kasvoi hieno kenttähevonen. Orin kanssa kilpailtiin paljon ympäri Venäjää, mutta koskaan sen kanssa ei lähdetty ulkomaille omistajansa perhetilanteen vuoksi. Hevonen kuitenkin niitti aivan tarpeeksi menestystä tälläkin tavoin, eikä aikaakaan, kun se pääsi jalostuskäyttöön hienoille tammoille. Rif Vadim jätti jälkeensä kahdeksan komeata orivarsaa ja 6 kuvankaunista tammaa, joista jokainen pärjää monipuolisesti. Ori menehtyi vaikeaan ähkyyn 23-vuotiaana.

ee. Katenka oli ruunikko budjonnyinhevostamma, jolta löytyy 167cm säkäkorkeutta. Tamma oli lempeä luonteeltaan ja sopi kaikenlaisille käsittelijöille, vauvasta vaariin. Katenka oli omistajaperheen silmäterä ja siitä pidettiin erittäin hyvää huolta sen viimeisille päiville asti. Hevosella oli kadehdittavat oltavat kotonaan Venäjällä ja perheen vanhin tytär oli luultavasti tamman kanssa läheisin. Tytär koki Katenkan kanssa aivan kaiken. Ilot, surut, onnistumiset ja epäonnistumiset, eikä kumpikaan lannistunut, jos oli hieman huonompi päivä. Tytär kilpaili tammalla aktiivisesti kenttäratsastuksen parissa ja he sijoittuivat Venäjän suurimmissa kilpailuissa. Kuitenkin tyttären muutettua pois kotoa, hän ei käynyt enää Katenkan kanssa kilpailuissa, vaan perusti perheen. Tamma jäi hieman vähemmälle huomiolle, mutta perheen nuoremmat tyttäret ratsastivat hieman vähemmän tavoitteellisesti Katenkan kanssa. Hevonen jätti jälkeensä 3 varsaa ja se kuoli ilmeisimmin vanhuuteen 28 vuoden iässä. © Dimma

 • Jälkeläiset
 • Kilpailumenestys
 • Päiväkirja
 • Syntynyt Varsa Emä Omistaja
  15.01.2016 t. Priton Mramor Mratšnyi Priton Budyonnys
  01.03.2017 t. Priton Nami Nemiran Zemniak Stud
  16.04.2017 o. Priton Spyridon Lada Priton Budyonnys
  12.01.2018 o. Priton Spiral Yevfrosinya Supernatural
  20.01.2018 t. Priton Spicy Samara CBZ Priton Budyonnys
  01.07.2018 o. Priton Vigilante Vendetta Scuderia Sierra

 • VSN 24.02.2017 Priton Budyonnys, budjonnyhevosoriit RCH

  ERJ - 44 sijoitusta, 0 Cup-sijoitusta
  20.03.2017 Viisikko, 110cm 4/30
  19.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre, 120cm 4/40
  16.03.2017 Teilikorpi, 110cm 4/40
  14.03.2017 Viisikko, 110cm 1/30
  13.03.2017 Teilikorpi, 110cm 6/40
  12.03.2017 Teilikorpi, 110cm 1/40
  11.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre, 120cm 6/40
  09.03.2017 Silverlode, 120cm, 3/50
  07.03.2017 Viisikko, 110cm 3/30
  07.03.2017 Silverlode, 120cm, 3/50
  06.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre, 120cm 2/40
  06.03.2017 Viisikko, 110cm 1/30
  05.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre, 120cm 5/40
  04.03.2017 Viisikko, 120cm 5/30
  03.03.2017 Silverlode, 120cm, 5/50
  01.03.2017 Cranleigh Equestrian Centre, 120cm 6/40
  28.02.2017 Colosseum, 110cm 2/42
  28.02.2017 Viisikko, 120cm 3/30
  27.02.2017 Romilly, 120cm 1/49
  25.02.2017 Colosseum, 110cm 4/42
  23.02.2017 Colosseum, 120cm 5/27
  22.02.2017 Colosseum, 120cm 5/27
  
  21.02.2017 Colosseum, 120cm 5/41
  19.02.2017 Romilly, 110cm 5/50
  17.02.2017 Teilikorpi, 110cm 2/40
  16.02.2017 Romilly, 120cm 6/56
  15.02.2017 Metsovaara, 110cm 5/40
  13.02.2017 Romilly, 120cm 3/56
  13.02.2017 Kievarinkuja, 110cm 1/30
  12.02.2017 Romilly, 120cm 6/56
  12.02.2017 Metsovaara, 120cm 6/36
  11.02.2017 Metsovaara, 120cm 1/36
  09.02.2017 Kievarinkuja, 110cm 2/30
  08.02.2017 Ros Cirein, 100cm 1/30
  01.02.2017 Ros Cirein, 100cm 3/30
  26.01.2017 Romilly, 120cm 4/51
  26.01.2017 Kilpailukeskus Chermia, 120cm 6/44
  19.02.2017 Koskimäki, 120cm 1/30
  18.02.2017 Koskimäki, 120cm 5/30
  29.12.2015 Huvitutti, 120cm 1/40
  28.12.2015 Huvitutti, 120cm 3/40
  26.12.2015 Huvitutti, 120cm 5/40
  23.12.2015 Huvitutti, 120cm 1/40
  21.12.2015 Huvitutti, 120cm 6/40
  
  KERJ - 42 sijoitusta, 0 Cup-sijoitusta
  29.04.2017 Priton Budyonnys, CIC2 4/40
  23.04.2017 Brotherhood, CIC2 2/27
  21.04.2017 Brotherhood, CIC2 4/27
  17.04.2017 Brotherhood, CIC2 5/27
  16.04.2017 Mörkövaara, CIC1 2/30
  13.04.2017 Mörkövaara, CIC1 1/30
  11.04.2017 Priton Budyonnys, CIC2 4/40
  10.04.2017 Metsovaara, CIC1 1/40
  09.04.2017 Brotherhood, CIC2 2/27
  07.04.2017 Metsovaara, CIC1 2/40
  04.04.2017 Metsovaara, CIC1 3/40
  01.04.2017 Metsovaara, CIC1 4/40
  31.03.2017 Brotherhood, CIC2 5/27
  30.03.2017 Brotherhood, CIC2 2/27
  26.03.2017 Brotherhood, CIC2 1/27
  25.03.2017 Brotherhood, CIC2 2/20
  23.03.2017 Ventos, CIC1 2/30
  22.03.2017 Ventos, CIC1 2/30
  21.03.2017 Brotherhood, CIC2 1/20
  19.03.2017 Brotherhood, CIC2 1/20
  19.03.2017 Tuiskula, CIC1 3/30
  
  18.03.2017 Hengenvaara, CIC1 4/30
  17.03.2017 Tuiskula, CIC1 2/30
  17.03.2017 Ventos, CIC1 4/30
  16.03.2017 Colosseum, CIC1 3/38
  16.03.2017 Kärmeniemi, CIC1 3/40
  16.03.2017 Tuiskula, CIC1 5/30
  13.03.2017 Tuiskula, CIC1 2/30
  13.03.2017 Valeron Stud, CIC1 4/30
  12.03.2017 Tuiskula, CIC1 3/30
  11.03.2017 Brotherhood, CIC2 3/20
  10.03.2017 Priton Budyonnys, CIC2 4/28
  08.03.2017 Priton Budyonnys, CIC2 3/28
  06.03.2017 Priton Budyonnys, CIC2 5/28
  02.03.2017 Hengenvaara, CIC1 2/30
  17.02.2017 Romilly, CIC1 5/31
  12.02.2017 Cadogan Ponies, CIC1 1/40
  11.02.2017 Cadogan Ponies, CIC1 6/40
  02.02.2017 Priton Budyonnys, CIC2 3/21
  01.02.2017 Priton Budyonnys, CIC2 3/21
  29.01.2017 Priton Budyonnys, CIC2 4/21
  28.01.2017 Priton Budyonnys, CIC2 4/21
  
  KRJ - 40 sijoitusta, 0 Cup-sijoitusta
  24.03.2018 Runoranta, vaativa B 4/50
  23.03.2018 Runoranta, vaativa B 6/50
  21.03.2018 Runoranta, vaativa B 1/50
  18.03.2018 Priton Budyonnys, vaativa A 3/20
  17.03.2018 Priton Budyonnys, vaativa A 1/20
  19.01.2018 Priton Budyonnys, vaativa B 6/40
  18.01.2018 Priton Budyonnys, vaativa B 6/40
  20.01.2018 Lobrede, vaativa A 1/30
  13.01.2018 Lobrede, vaativa A 2/30
  03.01.2018 Lobrede, vaativa A 5/30
  08.09.2017 Kievarinkuja, vaativa B 3/45
  21.09.2017 Kievarinkuja, vaativa B 4/45
  25.09.2017 Kievarinkuja, vaativa B 4/45
  13.12.2017 Harmony Sporthorses, vaativa A 1/24
  30.05.2017 Teilikorpi, vaativa B 6/40
  29.05.2017 Teilikorpi, vaativa B 6/40
  29.05.2017 Teilikorpi, vaativa B 4/40
  26.05.2017 Kilpakeskus Chermia, vaativa A 1/20
  25.05.2017 Kilpakeskus Chermia, vaativa A 3/20
  25.05.2017 Kilpakeskus Chermia, vaativa A 2/20
  
  17.03.2018 Priton Budyonnys, vaativa A 3/20
  09.03.2018 Rustvalla, vaativa B 5/30
  03.03.2018 Rustvalla, vaativa B 2/30
  02.03.2018 Rustvalla, vaativa B 5/30
  01.03.2018 Rustvalla, vaativa B 4/30
  19.05.2017 Teilikorpi, vaativa B 4/40
  17.05.2017 Teilikorpi, vaativa B 4/40
  14.05.2017 Teilikorpi, vaativa B 1/40
  13.05.2017 Jämby, vaativa A 3/20
  28.03.2017 Tuiskula, vaativa B 3/39
  20.03.2017 Hukkapuro, vaativa B 1/30
  17.03.2017 Hukkapuro, vaativa B 2/30
  14.03.2017 Hukkapuro, vaativa B 1/30
  02.03.2017 Priton Budyonnys, vaativa A 5/62
  01.03.2017 Priton Budyonnys, vaativa A 6/62
  23.02.2017 Colosseum, vaativa A 1/47
  20.03.2017 Kelokorpi, vaativa B 6/50
  25.02.2017 Colosseum, vaativa A 5/34
  12.02.2017 Kelokorpi, vaativa B 5/50
  03.01.2016 Evenstar Warmbloods, vaativa A 2/25
  
 • 04.12.2017 Estevalmennus, valmensi Svea Rönnblad

  Sarrqquu saapui seuraavana kentälle valmiiksi verrytelleenä. Katselin kaikissa askellajeissa orin liikkeet, jotka näyttivät varsin hyviltä - hieman kiireisiltä, kun se huomasi esteet, jotka kutsuivat innokkaaseen loikkimiseen. Pari sai jatkaa hetken vielä työskentelyä aivan keskenään kun minä menin siirtämään esteitä tehden kentälle haastavampia teitä ja muutamia sarjoja. Olin tietoinen orin taitotasosta, joten oli kehitettävä jotain, mikä haastaisi edes vähän tätä paria. Hyppäsimme alkuun muutaman matalamman yksittäisen pystyn, mutta menon ollessa niin hallussa siirsin ratsukon sarjoille. Tehtävänä oli mennä molemmat sarjat kerralla läpi. Kaksoissarja ja tiukka käännös kulmasta toiselle kaksoissarjalle. Ori hyppäsi sulavasti, mutta kulma tuotti kovassa vauhdissa hieman ongelmaa, joka johti vinoon esteelle saapumiseen ja puomin mätkähtämiseen kentän hiekkaan. Otimme hieman vauhdista pois ja homma alkoi sujua paremmin, eikä tiputusta enää tapahtunut. Nostin esteitä 110cm ja pyysin paria menemään muutaman 80cm yksittäisen esteen ja siirtymään niiltä suoraan sarjoille. Sarrqquu kerkesi matalammilla esteillä hyvin hidastaman ja tahdistamaan orin askeleen sopivaksi niin, että sarjoilla suoritus oli täysin priimaa. Nostin yksittäiset esteet 120cm oksereiksi ja laskin sarjat ristikoiksi. Hyppäsimme muutaman kerran yksittäisillä esteillä korkeutta ja loppuverkkailimme sarjoja, jotka Spiridon viimeisillä kerroilla vain asteli yli. Annoin parille muutaman puomitehtävän, jotka suoritettiin ravissa ja käynnissä ja annettiin hevosen päästää itseään eteen ja alas. Jätin parin jatkamaan omatahtisen loppuverkan annettuani muutaman vinkin seuraaviin treeneihin.

  15.12.2017 Estevalmennus, kirjoittanut omistaja

  Alexandra ja Spirit tekivät alkulämmitelyjä jo kentällä hyvään tahtiin, kun saavuin sinne. Asettelin muutamat ravipuomit pitkälle sivulle, joita parivaljakko sai tulla sen aikaan kun kasailin veryttelyesteitä. Vaihdoimme samalla kuulumisia, kun rakentelit esteitä. Pyysinkin seuraavana tulemaan rakentamani pystyn, jonka jälkeen tulisi ratsastaa pääty-ympyrä ja tulla toisesta suunnasta sama este. Spiritillä oli taas virtaa vähän liikaakin, joten toistimme esteen kunnes se rauhottui aloilleen ja meno oli tasaisen näköistä. Seuraavana tein pienen radan yhdestä pystystä ja kahdesta okserista ja nostin esteiden korkeuden 100cm. Rataa suorittaessa Spirit kyllä suoriutui kunnialla, mutta ratsastajalla oli tapana tehdä virheitä, jotka Spirit kuuliaisesti korjasi. Suosittelinkin kyseiselle ratsastajelle kokeilemaan hieman erilaista hevosta, koska Spirit oli liian hyvä hänelle näin karusti sanottuna. Radan jälkeen ratsukko sai tulla vielä muutaman yksittäisen esteen Spiritin kisakorkeudesta 120cm ennenkuin he saisivat aloittaa loppuveryttelyt. Käskinkin kehumaan kovasti Spirittiä muutaman nätin hypyn jälkeen ja pyysin heitä jatkamaan itsenäisissä loppuveryttelyissä.

  23.12.2017 ERJ:n alaiset tarinakilpailut Adinassa, 120cm 1/2

  Tehtävä:Pajama party! Aattoiltaa edeltävänä iltana Adinan kartanossa pidetään vuoden pyjamabileet jouluteemalla. Pippaloista kirjoitetaan tarina, jonka jokainen saa itselleen joulumuistoksi. Sitä ennen pitää kuitenkin kantaa kortensa kekoon ja laittaa Jannicalle ranskalaisin viivoin 10 adjektiiviä lisättäväksi tarinaan! Pyjamapartyt alkavat iltatunnilla ilman satulaa leikkimielisesti, joten hepatkin saadaan kyllä tarinaan solutettua, vaikka pääpaino onkin bileissä ;)

  Tuotos (kappale 2):
  kappale 1: Vauhdikas aattoilta Adinassa alkoi pyjamabileiden merkeissä. Osallistujia oli paikalla harmittavan vähän kiireiden vuoksi, mutta sarqqu ja Isla olivat sentään ehtineet paikalle hajamielisine hevosineen. Ilta alkoi ilman satulaa tunnilla, jossa sentään ei tarvinnut pyöreässä pyjamassa ratsastella, vaan kevyempää vaihdettiin päälle vasta sen jälkeen taianomaisella illalliselle. Ilman satulaa tunnilla harjoiteltiin ensin koulukuvioita, joiden jälkeen tytöt saivat ehdottaa neuvokkaita leikkejä. Pujottelu tuntui olevan jokavuotinen suosikki, jonka jälkeen leikittiin vielä rääväsuista peiliä, seuraa johtajaa ja maa-meri-laiva perinneleikkiä. Sarqun ratsu Spiridon tuntui olevan haka näissä leikeissä ja ratsu hiipi kirjavassa maneesissa kohti Islaa, joka oli ratsuineen peilinä. Lopulta peli päättyikin ratsukon voittoon, kun taas Isla voitti Ende der Hoffnungin kanssa laukkakilpailun sekä pujottelun. Tunnin jälkeen tytöt saivat hoitaa hevosensa rauhassa, kun Adinan kokki Laura valmisti meille viininpunaisen illallisen isoon saliin. Syötyämme vatsat täyteen oli aika vaihtaa pyjamaan ja aloittaa elokuvamaraton, jonka ohessa pelattiin lautapelejä yömyöhälle. Illan kestosuosikki taisi olla totuus vai tehtävä - peli, jossa Isla oli ehdottomasti tahdittomien tehtävien kannalla, kun taas sarqqu ja Jannica välttelivät niitä viimeiseen saakka. Ennen kuin huomasinkaan olin kuitenkin joutunut tyttöjen uhriksi suorittamaan kulmikasta tehtävää.

  kappale 2: Jotenkin vahingossa suusta lipsahti "tehtävä" kohdallani pulloa pyörittäessä ja tytöt loivat toisiinsa ryhdikkään katseen. Kuiskuteltuaan hetken mitä kaikkea keksisivät minulle päänmenoksi otti sarqqu johtaja-aseman ja Islan katsellessa hermostuneesti viereltä tyttö kertoi mihin johtopäätökseen olivat tehtävän suhteen sitten tulleet. Minun piti kuulemma riisua pörröinen pyjamani, juosta ulkona kolme kierrosta ympäri linnaa ja huutaa minkä suusta lähti, että olen vilkas joulumuori. Olin osannut odottaa jotain vastaavaa tehtävää, joten pyjaman alta löytyi uusi vihreänsininen alusasu, jonka hiljaiset pitsit vain vilkkuivat, kun lähdin lapseninnolla suorittamaan minulle annettua tehtävää. Onneksi kukaan ei ollut (toivottavasti) näkemässä vilahdustani. Ulkona oli melkoisen humalaista, joten suoritettuani tehtävän päätimme yksissä tuumin siirtyä alakertaan kaakaolle ja iltapalalle kellon lähestyessä kosteaa neljää aamuyöllä. Olin sitä ennen toki käynyt poimimassa pyjaman päälleni, eihän keittäjää sopinut pelotella lumoavan alastomalla olemuksella. Juotuamme kaakaot alkoi unikin jo maittaa kaikille ja molemmat tytötkin nukkuivat kuin väsyneet.

  01.01.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

  Tänään olisi tarkoitus maastoilla Spiritin kanssa ja keli oli oikein hyvä, jos ei pientä lumisadetta laskettu. Saavuin hakemaan Spirittiä tarhasta ja se tulikin minua vastaan korvat hörössä. Laitoin orille riimun päähän ja taluttelin sen tallikäytävälle hoidettavaksi. Spirit olikin tänään kovin puheliaalla päällä ja se puhisi omiaan kokoajan. Harjailin Spiritin huolellisesti ja puhdistin kaviot lumipaakuista, joita olikin kertynyt hyvä määrä. Hain orin varusteet ja siitä se riemu vasta repesikin. Innoissaan ori kolluutteli kettinkiä johon se oli kiinitetty ja puhisi. Irrottessani orin käytävältä lähti se vauhdilla etiäpäin ja tömähdin pyllyleni karsinaa vasten ja otteeni lipesi ohjista. Siinä minä sitten katoin, kun Spirit ravaili ulos tallista innoissaan. Ärsyyntyneenä sitten lähdin metsästämään oria, kun olin jalkaille takaisin päässyt. Spirit löytyikin puheilemassa tamma aitauksella, johon sen uskoinkin suuntaavan ensinmäisenä. Ori antoikin kiinni vapaaehtoisesti ja talutin sen tallin pihalle takaisin hypätäkseni sen selkään. Spirit oli hyvinkin energisellä päällä ja tuntui ettei sen kaviot edes osuneet maahan kunnolla kun se tipusteli niin kovaa vauhtia etiäpäin. Keli oli kovin liukas, joten emme voineet kun korkeintaan ravailla hiljakselleen paremmilla pätkillä. Spirit yrittikin kokoajan mennä kovempaa, mutta kuunteli kumminkin nöyrästi puolipidätteitäni ja hiljensi nöyrästi vauhtia. Kävimmekin reippaan tunnin lenkin käynnissä ja ravissa ennenkuin saavuimme tallille takaisin. Aurinko oli jo laskenut ja ulkona hämärtynyt, joten tulimme hyvin ennen pimeää takaisin. Taluttelin orin takaisin käytävälle ja riisuin sen varusteista. Spiritillä odottaisikin iltaruoka karsinassa, mutta ennen sitä harjailin vielä sen kertaalleen ja tarkistin sen jalat, sekä kaviot. Karsinaan orin vietyäni kuuluikin samantien tyytyväinen mässytys ja minun oli aika suunnata kotia kohti.

  12.03.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoitti omistaja

  Spiridon puhisi ja pöhisi tarhassaan jo innostuneesti portilla, kun tulin sitä noutamaan. Se ei malttanut millään odotella. että aukaisisin portin ja sujauttauisin riimunarun kiinni. Sainkin hillitä oria ja muistutella kuka täällä määrää tahdin ja hommien nopeuden. Spiritille oli ollut eilen vapaa päivä, joten energiaa oli päässyt orille kertymään, koska Spirit oli sitä mieltä, että hommia voisi tehdä vaikka joka päivä.

  Tallille perille päästyämme kiinnitin orin käytävälle ja lähdin noutamaan sen harjoja. Spirit kolluutteli etukaviollaan tallin lattiaa ja kertoi sillä, että minulla kesti hänen mieleensä aivan liian kauan. Aloinkin harjailemaan oria huolellisesti ja Spirit nauttikin kaikin siemauksin harjauksesta. Se roikotti rennosti päätänsä sen minkä pystyi kiinitettynä korvat lepsusti roikkuen sivuilla. Tilanne olisi ehkä toinen, jos Spirit olisi irti, koska silloin sillä oli paha tapa hyöriä ja pyöriä miten sattuun. Kiinitettynä osasi ori rentoutua ja ottaa letkeästi. Varusteet tuotua heräsi orinkin kiinnostus ja enään tuosta rentoutuneesta letkeästä orista ollut tietoakaan. Se oli samantien valmiina työntekoon ja menemään jo. Varusteet meniki nätisti päälle, enkä muuta odottanutkaan. Oria taluttaessa piti sitä välillä muistutella, että minä talutin - eikä Spirit.

  Maneesissa odottelikin jo Spiritin liikuttaja Sofia. Ojensinkin Spiritin suitset kyseiselle tytölle ja toivotin hauskoja treenejä. Minulla oli paha tapa jäädä haaveilemaan maneesin katsomoon aina hetkeksi kuinka joku päivä minäkin ratsastaisin tuommoisella hevosella, kun Spirit. Todellisuus herätti minut, kun pomoni Elvira lähetti viestin, että seuraava liikutettava hevonen kaipaisi varusteita päälle. Huokaisin ja vilkaisin vielä kerran tuota uljasta mustaa ei niin uljaan blodin tytön kanssa, jolla oli rahaa enemmän kuin roskaa. Katkeruus puhui, antakaa anteeksi!