Muistoissa 01.05.2017

Perustiedot Koulutustaso
budjonnyinhevonen, tammayleispainoitus
163cm, rautiasko. he B, re. 140cm, me. 120cm
s. 12.06.2002 RUS, 17-vuotias [8-v 12.06.2010]eläkkeellä
VH14-039-0014
Omistajatiedot Saavutukset
om. VRL-04374, Priton Budyonnys54 ERJ ja 44 KRJ- sijoitusta
kasv. tuntematon kasvattajaERJ-I, YLA2, First Champion

© Rising Star Farm

Luonnekuvaus

Nemiran on herkkäluonteinen tamma, ja se on todella kevytrakenteinen ja hyvä hyppyhevonen. Nemiran oli tullut minulle Venäjältä ja jouduin kouluttamaan sen lähes tulkoon alusta, koska tammaa ei ollut paljoakaan keretty ratsukouluttaa ennen minulle tuloa, mutta nykyisin tamma toimii kuin mikäkin konkari ratsuhommissa. Nemiran on todella hyväluonteinen tamma, eikä sillä ole mitään ihmisiä vastaan. Nemiran on todella herkkä ratsastaa ja vaatii tasapainoisen ratsastajan. Nemiran pelkää ahtaita paikkoja ja siksi esimerkiksi traileriin on todella hankala mennä. Tamma yrittääkin lyödä jarrut pohjaan heti nähdessäänkin trailerin, mutta kärsivällisyys voittaa tässäkin, sekä herkut. Nemiran on alistuva laumoissa, eikä Nemiran yleensä haastaa riitaa kenenkään kanssa. Monesti tamma on se yksinäinen raukka, jota kaikki muut pompottavat ja se onkin tarhattava rauhallisten hevosten seuraksi, ettei se joudu kiusattavaksi. Nemiran rakastaa harjausta, vaikkakin tamma on herkkä mahanalusesta ja päästään. Nemiranilta pitää pää ottaa aina kostealla sienellä, eli pääharjalla ei suositella otettavan. Nemiran nautiskelee kaikesta huomiosta, jota saa osalleen eikä tammalla ole herkkujakaan vastaan mitään. .

Nemiran on kouluratsastuksessa pikkaisen jääräpää välillä ja osoittaa mieltänsä heittelemällä päätään, joskus Nemirania on hankala saada liikkumaan oikein päin ja käyttämään selkäänsä kunnolla. Nemiran ei ole mikään alottelijoiden ratsu ja Nemiranilla ei käytetä missään tapauksessa kuolaimia, koska Nemiranilla on todella herkkä suu. Nemiranilla siis käytetään hackamoreja, jotka ovat ehdottomat. Nemiran ei ole mikään tuntiratsu, eikä se pystyy ollenkaan keskittyy jos moniakin hevosia surraa kentällä yhtäaikaa vaan tammalla ratsastetaan korkeintaan kolmen hengen porukassa. Nemiran rakastaa hyppäämistä ja se tekee sitä koko sydämmestään, Nemiran rakastaa varsinkin vesiestettä ja tamman oli hankala ymmärää että veen yli piti hypätä, koska Nemiran rakastaa veessä telmimistä, siksi se onkin kaikkien suosikki kesäisin uittohevosista. Nemiran on myös mitä loistavin maastoratsu, se on pomminvarma ja siitä saa varmasti mukavan kaverin pitkillekkin maastoreissuille. Kesäisin Nemiran onkin ollut joskus vuokralla vaellustallilla ja saanut positiivista palautetta.

Nemiran on kisapaikoilla kuin mikäkin kuninkaallinen, kaula kaarella ylvästellen muille ja näyttäen kuin olisi voittaja jo nyt. Nemiran suorittaa aina radat kunnialisesti ja tekee parhaansa eikä aiheuta ylimääräistä päänkipua ratsastajalleen. Nemirania pitää kunnolla lämimitellä ennen rataa, että se pehmenee mutta loppu suoriutuu itsestään, koska Nemiran tietää mitä siltä odotetaan.

Sukutaulu

i. Duša
ii. Apsolutan iii. Obecanje
iie. Misterija
ie. Zatrovan iei. Zolvister
iee. Ezta Luye
e. Smreka
ei. Oprosti MI eii. Ozlijeden
eie. Otozeva
ee. Vatrena Gugla eei. Vatax
eee. Jetta

i.Duša on yleispainotteinen ori, jolla kuitenkin esteradoilla ollut huomattavasti parempi menestys. Toki myös kouluaitojen sisäpuolellakin on ruusukkeita kerätty. Luonteeltaan hevonen on rauhallinen, mutta omaa kuitenkin vahvan tahdon. Sen kanssa tarvitaan välillä hyvät hermot, koska Duša osaa olla vaativa kevyen kovapäisyytensä vuoksi. Kovapäisyys tulee ilmi tilanteissa, kun ratsastajan avut ovat ristiriitaisia ja sen jälkeen ori vaatii täydellisen kurin palautuksen. Jälkeläisiä orilla on 4 kappaletta, joille se on periyttänyt estehevosen erinomaista rakennetta ja sulavia liikkeitä.

ii. Apsolutan on estepainotteinen ja hyvin kisaradoilla menestynyt ori. Luonteeltaan varma ja peloton on omiaan samanluontoiselle ratsastajalle, joka ei pelkää ratsastaa tiukkoja teitä ja vauhtikaan ei saa päätä huimata. Apsolutan on myös erittäin energinen ori, joka vaatii joka päivä liikuntaa - muuten ori kerää turhaa pöllöenergiaa ja alkaa temppuilla. Jälkeläisiä orilla on 18 kappaletta, joille se on periyttänyt korrektia rakennetta, sekä osittain myös hyppytaitojaan.

iii..Obecanje oli levoton ja vaativa ori, jolloin sen käytös vaati veronsa myös kisamenestyksessä. Levottomuuden takia ori ei jaksanut keskittyä hyppäämiseen, vaan sähelsi menemään, junnasi paikoillaan tai juoksi esteistä ohi. Jälkeläisiä Obecanjella jäi kuusi kappaletta, jotka eivät onnekseen perineet isänsä hätäisyyttä, vaan hienon rakenteen. Ori loukkasi itsensä pahasti eräissä kisoissa, kun se hyppäsi esteen sekaan ja katkaisi jalkansa. Hevonen lopetettiin aikalailla niille sijoilleen kisapaikalla.

iie. Misterija on rauhallinen ja varma tamma, jonka kanssa oli juniorillakin hyvä opetella kouluratsastuksen salat. Tamma on siis koulupainotteinen ja se on menestynyt erittäin hyvin radoilla. Jälkeläisiä Misterijalla on kuusi kappaletta, joille se on periyttänyt osittain omaa luonnettaan, sekä lennokkaita liikkeitään.

ie. Zatrovan on yleispainotteinen ori, jolla on kuitenkin kouluaitojen sisäpuolelta enemmän tuloksia, kuin esteiltä. Estekisoissa Zatrovan on hieman turhan hätäinen, jonka takia puomeja on sitten kolissut alas. Koulukisoissa ori kuitenkin keskittyy parhaimpansa mukaan ja sen liikkeet ovat sulavat. Jälkeläisiä orilla on kolme kappaletta, jotka ovat perineet osan isänsä kyvystä liikkua sulavasti, ikään kuin tanssahdellen.

iei. Zolvister on temperamenttinen ja vaativa ori, jolta ei myöskään reippautta puutu. Sen kanssa saa välillä tehdä tosissaan töitä ja sitten kun sen saa liikkumaan kunnolla, on se mitä mahtavin hevonen. Zolvisterilla on kisattu monipuolisesti esteitä, kenttää ja kouluratsastusta ja menestys on ollut hyvää. Ori antaa kisoissaa itsestään kaiken ja yleensä temppuilutkin unohdetaan kisojen ajaksi. Ori on astunut onnistuneesti kahdeksan tammaa, joiden varsat ovat olleet melkein isänsä peilikuvia.

iee. Ezta Luye oli jääräpäinen tamma, jonka kisamenestys oli vaihtelevaa. Kouluradoilla yleisesti ottaen tamma kyllä toimi hyvin, mutta välillä tuli niitä jääräpääkohtauksia, jolloin ei toiminut sitten mikään. Ezta kuoli valitettavasti pahaan ähkyyn sen karattua ja tyhjennettyä rehuhuonetta melko lahjakkaasti. Jälkeläisiä tammalla ehdittiin teettää kaksi kappaletta, jotka perivät emänsä rakennetta ja liikettä.

e. Smreka oli estepainotteinen ja menestynyt tamma, joka kuitenkin menehtyi tahallaan sytytetyssä tulipalossa ja tammaa ei ehditty tallista pelastaa. Luonteeltaan se oli herkkä ja hieman säpsy tapaus, joka kuitenkin rakasti kisaamista yli kaiken. Smreka keskittyi kisoissa aivan sata lasissa ja ei säikkynyt mitään, toisin kuin kotona. Kotona saatettiin säikkyä melkein mitä vaan, mutta kisat olivat se tamman juttu. Jälkeläisiä Smreka ei ehtinyt saada kuin yhden, jolle se periytti hyvää rakennettaan ja ikävä kyllä varsa myös oppi hieman tamman arkuutta.

ei. Oprosti MI on herkkä ja reipas ori, jonka kanssa on miellyttävä työskennellä. Se yrittää parhaansa, mutta se on kuitenkin lievästi kömpelö ja sen takia on myös matalammissa esteluokissa pysytty. Matalammissa luokissa ori selviää suhteellisen hyvin. Jälkeläisiä Oprostilla on tällä hetkellä neljä kappaletta, jotka ovat saaneet osan isänsä hyppytaidosta ja rakenteesta.

eii. Ozlijedten on varma ja peloton hevonen, joka kisaa esteillä ja on menestynyt erinomaisesti. Sen kanssa on myös kierretty jos jonkinlaisia kissanristiäisiä ja muita tilaisuuksia, joista se on myös kerännyt palkintoja. Jälkeläisiäkin orille on kertynyt kiitettävästi. Niitä nimittäin löytyy 16 kappaletta, jotka ovat perineet rakenteensa isältään.

eie. Otozeva on aivan paras opetusmestari! Sen selkään uskaltaa laittaa kenet vaan vauvasta vaariin ja tamma kantaa jokaisen ratsastajansa varovasti. Otozeva on kuuliainen ja luotettava tamma, jolta myös löytyy reippautta ja herkkyyttä. Liian herkkähipiäinen se ei kuitenkaan ole. Otozeva toimii tuntihevosena, jonka takia sillä ei myöskään hirveästi ole varsoja teetetty. Jälkeläisiä on kaksi kappaletta, joista on kehkeytynyt myös oikein mukavia ja herkkiä hevosia.

ee. Vatrena Gugla kuoli jälkeläisensä Smrekan kanssa samassa tulipalossa. Vatrena oli herkkä ja osaava tamma, jolla kisattiin esteillä. Se menestyi hyvin, kuten jälkeläisensäkin Smreka, joka jäi tamman ainoaksi. Vatrena oli omistajansa yksi silmäteristä sen kauneuden ja luotettavuuden takia, sekä toki olihan se hienoa omistaa hillitön rusettihai.

eei. Vatax toimii omistajansa ”puskaratsuna”, vaikka varmasti taitoa riittäisi kansalliselle tasolle asti niin esteillä, kuin kouluratsastuksessakin. Omistaja ei vain ole kiinnostunut kisaamisesta, joten Vatax saa viettää leppoista perhehevosen elämää pienellä tallilla. Luonteeltaan ori on reipas ja herkkä hevonen, jolla kuitenkin pystyy myös kokemattomammatkin ratsastamaan. Ihan aloittelija ei selkään kannata laittaa, mutta alkeet osaava ja käsistään herkkä ratsastaja pärjää Vataxin kanssa ongelmitta. Jälkeläisiä orilla on kaksi kappaletta.

ee. Jetta on vaativa estepuolen ratsu, jolta löytyy pitkä lista erilaisia meriittejä ja myös hyvä tulosarkisto estekisoista. Ratsuna Jetta on herkkä ja se vaatii ratsastajaltaan todella tasaisen käden, sekä ratsastajan tulee myös pysyä kunnolla hypyiss mukana. Jos ratsastaja nyppäisee suusta tai jää hypyssä jälkeen, päättää tamma jättää homman siihen ja varmasti pysähtyy viimeistään seuraavalle esteelle, jonka jälkeen ei ole toivoakaan hypätä enää sille päivää. Jälkeläisiä tammalla on kolme kappaletta, jotka eivät onnekseen ole perineet emänsä yliherkkyyttä.

Sukuselvitys © Jaana K.

 • Jälkeläiset
 • Kilpailumenestys
 • Päiväkirja
 • Syntynyt Varsa Isä Omistaja
  13.04.2014 o. Chtoby Vyigrat' DLHS Krokodil Gena Priton Budyonnys
  02.07.2014 t. Nechika von Delmenhorst Zaviduyu Delmenhorst
  02.09.2014 t. Neudivitel'no DLHS Ierotheos Priton Budyonnys
  01.10.2015 t. Priton Nika Zolotoi Vek Domenica Estate
  02.12.2015 t. Priton Nadezhda Izjan Valmarya
  02.01.2016 o. Priton Derzki Khrabrets Priton Budyonnys
  01.03.2017 t. Priton Nami Spiridon Zemniak Stud
 • KRJ - 44 sijoitusta, 0 Cup-sijoitusta
  27.01.2017 - Hengenvaara - helppo B - 5/50 
  21.01.2017 - Hengenvaara - helppo B - 7/50 
  11.01.2017 - Hengenvaara - helppo B - 3/50 
  02.01.2016 - Viisikko - helppo B - 5/30 
  08.09.2015 - Huvitutti - helppo B - 8/80 
  19.11.2014 - Valiant Warmbloods - helppo B - 5/40 
  02.10.2014 - Stal Lycan - helppo B - 1/100
  21.09.2014 - Kuuluoto - helppo B - 5/30 
  14.09.2014 - Amarante - helppo B - 2/50 
  07.09.2014 - Järviluoto - helppo B - 8/100 
  06.09.2014 - Delmenhorst - helppo B - 1/30
  05.09.2014 - Järviluoto - helppo B - 9/100 
  20.08.2014 - Hestia - helppo B - 1/30 
  19.08.2014 - Hestia - helppo B- 1/30
  18.08.2014 - Dainty - helppo B - 1/30
  21.08.2014 - Dainty - helppo B - 3/30 
  31.07.2014 - Kilpailukeskus Reiter - helppo B - 2/30 
  17.08.2014 - Bailabor - helppo B - 6/40 
  27.08.2014 - Dainty - helppo B - 5/30
  06.09.2014 - Dainty - helppo B - 3/30
  06.09.2014 - Shadiya - helppo B - 3/40
  06.08.2014 - Stal Lycan - helppo B - 2/30
  
  29.01.2017 - Hengenvaara - helppo B - 3/50 
  23.01.2017 - Hengenvaara - helppo B - 7/50 
  18.01.2017 - Hengenvaara - helppo B - 6/50 
  05.01.2016 - Viisikko - helppo B - 1/30 
  01.01.2016 - Viisikko - helppo B - 4/30 
  07.11.2014 - Valiant Warmbloods - helppo B - 4/40 
  13.10.2014 - Petäjävaara - helppo B - 3/30 
  11.10.2014 - Petäjävaara - helppo B - 2/30 
  17.09.2014 - Stal Lycan - helppo B - 7/100 
  06.09.2014 - Järviluoto - helppo B - 2/100 
  05.09.2014 - Järviluoto - helppo B - 7/100 
  03.09.2014 - Järviluoto - helppo B - 7/100 
  22.08.2014 - Dainty - helppo B - 2/30 
  24.08.2014 - Dainty - helppo B - 5/30 
  31.07.2014 - Kilpailukeskus Reiter - helppo B - 2/30 
  03.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - helppo B - 4/30 
  01.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - helppo B - 3/30 
  15.08.2014 - Bridegroom - helppo B - 3/100 
  02.09.2014 - Dainty - helppo B - 5/30
  08.09.2014 - Dainty - helppo B - 3/40
  05.09.2014 - Marvel Ponies - helppo B - 3/40 
  06.09.2014 - Delmenhorst - helppo B - 5/30
  
  ERJ - 54 sijoitusta, 2 Cup-sijoitusta
  20.09.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 1/30
  14.09.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 1/30 
  11.09.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 2/30 
  31.08.2014 - Dark Side Trakehner (ERJ-Cup) - 140cm - 6/175
  21.07.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 1/22
  09.08.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 2/30 
  04.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 5/30 
  07.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm- 2/30 
  03.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 1/30
  06.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 1/30
  30.08.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 3/30 
  28.08.2014 - Mel Seren - 140cm - 1/30
  16.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/30 
  16.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 3/30 
  22.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 4/30 
  15.08.2014 - Crinums - 140cm - 4/24 
  17.08.2014 - Crinums - 140cm - 4/24 
  07.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 1/30 
  09.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 5/30 
  14.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 3/30 
  31.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/27 
  02.09.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/27 
  28.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 5/27 
  17.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 2/30 
  22.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 2/30 
  24.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 3/30 
  26.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 4/30 
  01.09.2014 - Heartland - 140cm - 4/50 
  
  
  13.10.2014 - Vecno Stud (Sim-Star Cup) - 140cm - 3/56 
  18.09.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 1/30 
  08.08.2014- Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 5/30 
  08.08.2014- Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 5/30 
  01.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 5/30 
  04.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/30 
  03.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/30 
  05.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 3/30 
  07.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 1/30 
  28.08.2014 - Breezy Meadows - 140cm - 3/30 
  15.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 4/30 
  19.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 3/30 
  24.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/30 
  16.08.2014 - Crinums - 140cm - 4/24 
  26.08.2014 - Aittohaara - 140cm - 5/50 
  05.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 3/30 
  10.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 5/30 
  11.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 2/30 
  14.09.2014 - Valiant Warmbloods - 140cm - 4/30 
  24.08.2014 - Whispering Heaven - 140cm - 3/30
  25.08.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 2/27 
  02.09.2014 - Kilpailukeskus Reiter - 140cm - 4/27 
  18.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 3/30 
  22.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 2/30 
  23.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 1/30
  26.09.2014 - Mêl Seren - 140cm - 1/30
  06.09.2014 - Heartland - 140cm - 3/50
  
  
 • 30.01.2015 Estevalmennus, valmensi Veera R.

  Upea budjonnytamma omistajansa kera saapui juuri maneesiin, kun olin saannut heille aseteltua kavaletit ja puomit paikoilleen tämän kertaista valmennustamme varten. Tervehdin ratsastajaa ja punttasin tämän tamman selkään. Pyysin ratsukkoa menemään itsenäisesti alkuverryyttelyt. Ratsukko käveli alkukäynnit melko ripeästi ja siirtyi sitten ravailemaan. Huomasin ratsastajan tekevän ravissa paljon voltteja saadakseen tamman heräilemään. Ratsukko laukkasi muutaman pätkän, kunnes pyysin heitä tulemaan jo ravissa pitkälle sivulle asettelemani puomit. Toisella sivulla oli taas muutama kavaletti, joilla tamma ei aluksi jaksanut nostella jalkojaan tarpeeksi ja kolautti muutamaan otteeseen. Muutaman puomi-kavalettiharjoituksen jälkeen rakensin molemmille sivuille ekaksi ristikon ja sitten pystyn. Toisella sivulla esteille piti tulla ravissa ja toiselle laukassa. Nemiran hyppäsi ravissa hieman kaukaa, mutta laukassa hypyt onnistuivat paremmin.  20.12.2016 Estevalmennus, kirjoittanut omistaja

  Pihalla paukkui pakkanen ja olisin voinut vain jäädä sisälle juomaan kahvia, sekä käpertyä lämpimään peittoon. Mutta työt kutsuivat ja pakottauduin pukeutumaan lämpimästi ja suuntamaan kohti Pritonia. Tallille saavuttuani suuntasin kohti maneesia ja melkein rukoilin, että se olisi lämmitetty. Rukouksiini ilmeisesti vastattiin, koska maneesi oli lämmitetty ja sain huokaista helpotuksesta. Maneesissa olikin jo täyden työn touhussa Elvira ja Nemiran ja tervehdin heitä iloisesti. Tänään olikin tarkoitus hypätä hieman esteitä ja aloinkin kokoamaan pieniä veryttelyesteitä ennenkuin hyppäisimme suurempia.

  Esteet kasattua käskinkin alkaa kokoamaan tammaa ja kokeilemaan muutamaa veryttelyestettä. Tamma lähestyikin ensinmäistä estettä hyvässä tahdissa, ehkä vauhtia oli hieman liikaakin ja pyysin Elviraa hillitsemään tammaa hieman. Oikean vauhdian löydettyä esteet sujuivat puhtaalla tyylillä ja pystyin alkaan kokoamaan heille pientä rataa. Ensinmäinen este olisi okseri, toinen este muuri, kolmas pysty ja neljäs trippeli. Radan korkeudeksi tuli 110cm ja korottelisin osia esteistä sen mukaan miten ratsukolla menisi.

  Aloimmekin hiomaa pientä rataa ja Nemiran meinasikin taas ottaa hieman liikaa vauhtia alleen ja Elvira joutui hillitsemään tammaa lähes jokaisessa esteelle tulossa. Oikean vauhdin löytyessä ratsukon yhteistyö sujui taas hyvin ja pystyimme taas nostamaan korkeutta 120cm. Loppu tunnista esteiden korkeus hipoikin jo parivaljakon kisakorkeutta 140cm ja siihen olisi hyvä alkaa lopettelemaan. Otimme muutaman pienemmän veryttelyesteen ennen kuin päättäisimme tunnin tältä päivää. Kiitinkin ratsukkoa tunnista ja poistuin vähin äänin autolleni, jossa odotti kylmä todellisuus.  18.01.2017 Muistelua ja nykyhetken kuulumisia, kirjoittanut omistaja

  On kulunut jo monta yhteistä vuotta Nemiranin kanssa ja olisi aika käydä laatuarvostelut läpi ennenkuin olisi liian myöhäistä. Tamma alkoi oleen jo vanha elämää nähnyt ja monen varsan varsonut. Nemiran oli viettänyt nuoruusvuotensa kisahevosena Saksassa, jonka jälkeen muutti Venäjälle alkuperäismaahansa jalostuskäyttöön eli meille. Olihan Nemiran muutaman varsan varsonut Saksassakin kisatauolla loukkaantumisen vuoksi. Nemiran oli kaikenkaikkiaan tehnyt hienon kisauran ja saanut monta upeaa varsaa joista meillä on kovia odotuksia ja toivomme näkevän heidän menestyvän myös.

  Nemiran on kisahevosen tapaan ollut hieman hermona tästä loikoilusta ja liikutuspäivinä tamma on uhkunut virtaa eikä se ymmärrä näiden rentojen eläkepäivien suhteen mitään. Tokihan se on nauttinut kesäisin laitumella lojumisesta, mutta talvisin taas aika on käynyt Nemiranin mielestä pitkäksi ilman normaaleja kisarutiineja.

  Jotakin iloistakin on tapahtunut Nemiranin mielestä, vaikka se on joutunut eläkkeellä loikoileen nimittäin Nemiran löysi uuden ystävän Veronican. Veronica on nuori 15-vuotias tyttö tallime lähistöltä joka otti vastuukseen pitää seuraa Nemiranille sen eläkepäivillä ja pitää huoli sen liikutuksesta. Nyt tyttö ja tamma on kuin paita ja peppu, erottomattomat. On ihana nähdä kuinka tästä ylväästä kisahevosta muokkaantui pikku hiljaa kuin mikäkin pullaponi ja se alkoi tottumaan siihen, että sen ei tarvitse kisata ja viilettää metristen esteiden yli.

  Oh! Veronica tulee, joka meinaa että aikani on nyt mennä! Nemiran ja Veronica nimittäin tarvitsevat maastoilu seuraa ja enhän tietenkään voinut kieltäytyä. Nähdään taas päiväkirja!

  28.02.2017 ERJ laatuarvostelut, kirjoittanut omistaja

  Aamulla tunnelma oli hyvinkin kireä tallissa, kun tavarat olivat hukassa ja mieheni motkotti minulle, että eikö niitä olisi voinut laittaa valmiiksi edellisenä päivänä. "Tiedään tiedään tiedään.." minä marmatin ja yritin kasata tavaroita mahdollisimman tehokkaasti autoon, sekä laittaa Nemiranin kuljetuskuntoon. "Menen autoon odottamaan.. yritä tulla nopeasti, koska meillä on kiire." mieheni ärähti minulle. "No olisit edes voinut auttaa.." sähähdin, mutta mieheni oli kerennyt mennä jo autolle.

  Vihdoin ja viimein kun olimme valmiit lähtöön huomasin puhelimeni puuttuvan. "Ei meillä ole aikaa hakea sitä enää kotoa nyt saat pärjätä ilman." Claus sanoi tuohtuneena. "Mutta siellä on kaikki tärkeät aikataulut ja äähh.." sopersin hätäntyneenä. Mieheni Claus starttasi auton ja ärähti: "Etsi ystäväsi käsiisi paikan päällä ja hän osaa varmasti neuvoa sua. Nyt on mentävä!". Menomatka olikin tappavan hiljainen ja kumpikaan meistä ei paljoa matkalla puhunut, ehkä parempi vain niin.

  Laatuarvosteluihin saavuttuamme mieheni jätti minut ja Nemiranin kyydistä. "Nähdään sitten iltapäivällä! Mä tuun hakeen heti tilaisuuden päätyttyä ja tuon mukanani sen uuden hevosen kans." Claus huudahti avoimesta ikkunasta ennenkuin ajoi pois parkkipaikalta. No nyt pystyin vain toivoon, että sade ei yllätäisi ja kaikki tarvittava oli mukana. Onneksi löysinkin käsiini ystäväni Anastasian, joka suostui ottaa tavarani säästöön ja huolehtimaan minunkin aikatauluista paikan päällä.

  Itse laatuarvostelut menivätkin odotettua paremmin ja kahmaisimme ERJ-I palkinnon mukaan reissulta. En voinut olla kuin tyytyväinen tammaani, koska en ollut odottanut yköspalkintoa todellakaan. "Kotona sä saat muhkean kasan heinää ja paljon rapsutuksia hyvästä suorituksesta" kuiskasin Nemiranin korvaan. Tamma vastasikin nätillä pärskähdyksellä minulle ja tuuppaisi olkapäätäni. Odottelimenkin kyytiämme takaisin Pritoniin Anastasian kuljetusautolla ja mieheni olikin hieman jäljessä aikataulussa. Puolisen tuntia myöhässä olevani mies kurvasikin parkkipaikalle ja pahoitteli aikataulun venymistä, koska uuden hevosen kanssa oli ilmennyt lastausongelmia. Mies selvisikin tästä pelkällä olkauskohautuksella ja lastasin tavaramme kyytiin, Nemirania unohtamatta. Kotimatka menikin hieman pirteämmin ja hehkutinkin koko ajomatkan kuinka hienosti Nemiranilla ja minulla oli mennyt.

  01.03.2017 Tarinakilpailut (heC), sijoitus 1/1

  Tehtävä:Mitä tapahtuu kilpailuissa, jää kilpailuihin. Mitä häpeällistä, noloa, hauskaa, karmivaa tai muuten epätavallista teille tapahtuu tällä kertaa?

  En tahtoisi edes kertoa tätä noloa juttuani, mutta tylsä se olisi yksin sille nauraa. Ja olihan sitä "muutama" silmäparikin todistamassa. No kisapaikalla ollessani hoitelin Nemirania normaaliin tapaan ja satuin pudottamaan harjan. Housuni sitten päättivät ottaa lopputilin ja ratkesivat pyllystä. En tiennyt siinä tilanteessa pitäisikö minun itkeä vai nauraa.. Takaa kuuluikin tirskuntaa ja hihitystä, vaikka moni yrittikin hillitä hilpeyttään. Eihän minulla tietenkään ollut vaihtohousuja, joten kisat jäivät siltä päivää kisaamatta, koska ei mulla ollut pokkaa mennä persus revenneenä radalle. No illalla sitten osasin jo itsekkin nauraa asialle, mutta olihan se nyt sillä hetkellä aivan hirveää kun se tapahtui.